Metaal- & oppervlakte- behandeling

Van oudsher hebben wij diverse middelen voor het beitsen en passiveren van RVS materialen en koolstofstaal. Tevens leveren wij onvettings- en onderhoudsmiddelen voor RVS metalen.

  • Afvalwaterbehandeling
  • Koolstofstaal
  • Non-ferro
  • RVS beitsen & passiveren
  • RVS poetsen
  • RVS reinigen & ontvetten

Alkalinity Control

Alkalinity Control wordt gebruikt om water na de zuurfase tijdens een beitsbehandeling te neutraliseren. Dit is noodzakelijk omdat tijdens het naspoelen van het oppervlak met alleen water er zuurresten achter kunnen blijven die schade toe kunnen brengen aan mensen en het systeem

Product info
Material Safety Data Sheet

Bio Degreaser 165

Bio Degreaser 165 is een niet-emulgerend reinigingsmiddel op basis van voornamelijk alifatische koolwaterstoffen en oppervlakteactieve stoffen. Bio Degreaser 165 is geschikt voor het verwijderen van de meeste minerale oliën, vetten en conserveermiddelen.

Product info
Material Safety Data Sheet

Bio Degreaser Atox 500

Niet emulgerende ontvetter voor de verwijdering van olie- en vetvervuilingen, ideaal voor gebruik in de levensmiddelenindustrie met NSF K1 registratie

Product info
Material Safety Data Sheet

Cold Phos

Cold Phos is een koudwerkend zinkfosfateringsmiddel met ontvettende eigenschappen. Het product wordt gebruikt als pretreatment voor het coaten van metaaloppervlakken wanneer zandstralen, warm fosfateren of beitsen niet mogelijk is. Deze situatie doet zich onder andere voor bij opslag en transport van buizen, pijpen en grote constructies.

Product info
Material Safety Data Sheet

Degreaser 156

Degreaser 156 is een reukloze, niet emulgerende ontvetter. Speciaal ontvettingsmiddel voor het verwijderen van olie- en vetvervuilingen van machine- en motoronderdelen, transmissies, kogellagers, tandraden, etc. Het product wordt toegepast in garages, onderhoudsbedrijven en werkplaatsen en is bovendien geschikt voor een dompelbad.

Product info
Material Safety Data Sheet

Descalant NF-Liquid/BA-70

Descalant NF-Liquid / BA-70 wordt vooral gebruikt voor de verwijdering van hardheidszouten afzettingen in airco’s, waterboilers en leidingsystemen van zink, aluminium, gegalvaniseerd materiaal, gietijzer en martensitisch roestvast staal. Kan ook gebruikt worden om kalkaanslag van transportmiddelen te verwijderen. Ook geschikt voor non ferro metalen.
Product info
Material Safety Data Sheet

Electro Clean CF

Speciaal, niet geleidend, ontvettingsmiddel voor de verwijdering van olie en vet van machines en motoronderdelen, transmissies, kogellagers, raderen, metalen onderdelen, elektrische componenten etc. Electro Clean CF kan opgebracht worden met een borstel of door de onderdelen te besproeien.

Product info
Material Safety Data Sheet

Multi Cleaner

Multi Cleaner wordt gebruikt voor het algemeen onderhoud van machines, vloeren, kunststof opbouwen etc. Multi Cleaner is volkomen veilig te gebruiken op alle soorten uitgeharde lak. Lichte olie- en vetvervuilingen, vervuilingen van huishoudelijke aard en atmosferische vervuilingen worden moeiteloos verwijderd.

Product info
Material Safety Data Sheet

Quale 85

Quale 85 is een sterk ontvettende reiniger voor een breed toepassingsgebied. De uitgekiende samenstelling en de daaruit resulterende hoge reinigende werking bieden de mogelijkheid om met dit product talloze reinigingsproblemen op te lossen. Quale 85 wordt veel toegepast voor het reinigen van vloeren, wanden, machines, gereedschappen, koelsystemen e.d.

Product info
Material Safety Data Sheet

Rust Converter Super

Roestomvormer voor gebruik als voorbehandeling op geroeste stalen oppervlakken. Rust Converter Super wordt gebruikt ter behandeling van gecorrodeerde oppervlakken. Tevens is het mogelijk dit middel te gebruiken als passiveermiddel na zandstralen. Na de zeer snelle reactie met de ijzeroxiden ontstaat er een blauwzwarte inerte laag (metallo-organisch complex).

Product info
Material Safety Data Sheet

Rust Remover

Zuur reinigingsmiddel voor het reinigen van aluminium, koper en voor het verwijderen van roestvlekken op verf. Rust Remover wordt gebruikt voor het verwijderen van (vlieg)roest op RVS, aluminium, koper en c-staal. Rust Remover is ook geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag na een tankreiniging. Ideaal om te doseren in automatische wassystemen.

Product info
Material Safety Data Sheet

Steam Clean HPC-NF

Steam Clean HPC-NF is ideale ontvetter van RVS vóórdat er gebeitst of ontroest wordt! Hogedruk reiniger voor het verwijderen van olie, vet en atmosferische vervuilingen. Dit product wordt daarnaast gebruikt voor de algemene reiniging van geverfde oppervlakken, opbouwen, kombuis, tankdekken, laad en koelruimten. Steam Clean HPC-NF is geschikt voor het reinigen van oppervlakken voordat deze geverfd worden.

Product info
Material Safety Data Sheet

Tank Clean Alkaline Extra

Tank Clean Alkaline Extra is een alkalisch product en wordt toegepast voor de verwijdering van oliën en vetten, en is zeer effectief voor de verwijdering van uitgeharde droge oliefilms in tanks. Tank Clean Alkaline Extra wordt ook toegepast als laatste behandeling van tanks die schoongemaakt moeten worden van “zwart” naar “wit” of van “zwart” naar “graan”. NSF goedgekeurd.

Product info
Material Safety Data Sheet

Ultrasonic Cleaner

Mild alkalisch, laagschuimend, reinigingsmiddel voor gebruik in ultrasoon baden en industriële wasmachines. Ultrasonic Cleaner is geschikt voor gebruik op metalen zoals gietijzer, koolstofstaal en roestvast staal. Speciale detergenten in het reinigingsmiddel helpen de vervuiling in de vloeistof in dispersie te houden.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecinox Passivating Liquid

Vloeistof voor het passiveren van roestvast staal en aluminium. Vecinox Passivating Liquid wordt onverdund toegepast en brengt versneld een beschermende chroomoxidehuid op roestvast staal en Duplex staal nadat het oppervlak gebeitst is. Voor het beitsen van RVS hebben we beitsvloeistof, beitsspray en beitspasta in ons assortiment.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecinox Pickling Liquid 30

Vloeistof voor het beitsen van roestvast staal volgens ASTM A380. Vecinox Pickling Liquid 30 is een product ontwikkeld voor het beitsen van austenitische en Duplex Roestvast staal soorten. Het verwijderd de lasverkleuring en hersteld de corrosieweerstand. Lasverkleuringen op roestvast staal hebben een negatief effect voor de corrosieweerstand van het Roestvast stalen oppervlak.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecinox Pickling Paste 10

Standaard beitspasta, geschikt voor het verwijderen van lasverkleuring van alle austenitische en duplex RVS soorten. Voor het beitsen van austenitisch en duplex roestvast staal, nikkel en nikkellegeringen. Vecinox Pickling Paste 10 wordt gebruikt voor het verwijderen van lasverkleuringen, walshuid, ingebed ijzer e.d., omdat die de corrosiebestendigheid aanzienlijk verlagen. Vecinox Pickling Paste 10 lost roestvast staal vreemde deeltjes op.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecinox Pickling Paste 14LN

Low NOx beitspasta voor austenitisch roestvast staal, duplex en nikkel(legeringen). O.a. voor het verwijderen van lasverkleuringen van lasnaden en kleine oppervlakken. Door speciale samenstelling sterk gereduceerde uitstoot van nitreuze dampen (tot 80% NOx reductie!)  Vecinox Pickling Paste 14LN wordt gebruikt voor het verwijderen van lasverkleuringen, walshuid, ingebed ijzer e.d., omdat die de corrosiebestendigheid aanzienlijk verlagen.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecinox Pickling Spray 4022 LN

Milde sproeibeits voor het beitsen van austenitische RVS legeringen, met name geschikt voor het beitsen van 304 plaatmateriaal. Tot 80% gereduceerde NOx uitstoot ten opzichte van standaard sproeibeitsen. Bevat HF- en Salpeterzuur. Zorg voor het gebruiken van de juiste PBM’s. In geval van huidcontact direct spoelen met water en calciumgluconaatzalf aanbrengen. Vóór het beitsen van RVS altijd ontvetten met Steam Clean HPC-NF.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecinox Stainless Steel Cleaner

Vecinox Stainless Steel Cleaner is een speciaal reinigings- en nabehandelingsmiddel voor roestvast staal, ontwikkeld voor het verwijderen van vliegroest, atmosferische vervuilingen en kalkaanslag. Doordat Vecinox Stainless Steel Cleaner verdikt is, blijft het product perfect staan op verticale oppervlakken. In lage dosering ook geschikt voor gebruik op aluminium.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecosan Brightner GTM

Geconcentreerde sterk zure reiniger voor RVS. Waterverdunbaar en licht ontvettende werking. Ook geschikt om aluminium aan te etsen voor het coaten. Vecosan Brightner GTM wordt ingezet voor het reinigen en activeren van aluminium oppervlakken, als voorbehandeling voor het aanbrengen van een primer en coating systeem. Het wordt in de transportsector ook toegepast voor het verwijderen van zware atmosferische vervuilingen en aanslag.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecosan Plus

Vecosan Plus is een zure reiniger die gebruikt kan worden voor het reinigen van treinstellen, containers, de buitenzijde van vrachtauto’s, dekzeilen. Het is daarnaast ook prima geschikt voor grondige reiniging van sanitaire ruimten. Vecosan Plus is ook geschikt voor het reinigen van staalconstructies, voordat deze geverfd worden, daarnaast kan ook gebruikt worden voor het verwijderen van roeststrepen van geverfde oppervlakken.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecosan Super

Vecosan Super is een zuurreinigingsmiddel, met sterk ontvettende eigenschappen, op basis van fluorwaterstofzuur, zwavelzuur en niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen. Het mag in verdunde vorm gebruikt worden op de meeste metalen en geverfde oppervlakken. Verwijdert straatvuil en atmosferische aanslag volledig. Ook geschikt om aluminium te laten glanzen.

Product info
Material Safety Data Sheet

Vecosan TTC-101

Vecosan TTC-101 is een zuur-reinigingsmiddel, met sterk ontvettende eigenschappen, op basis van fluorwater-stofzuur, zeer effectieve oplosmiddelen en niet-ionogene oppervlakte- actieve stoffen. Het mag in verdunde vorm gebruikt worden op praktisch alle metalen en geverfde oppervlakken, het verwijdert tevens straatvuil en atmosferische aanslag.

Product info
Material Safety Data Sheet

Water Finder Special

Detectiepasta voor waterbepaling in benzine- en gasolietanks. Water Finder Special geeft een kleuromslag van licht roze naar fel rood als het in contact komt met water dat zich onder brandstof en lichte minerale oliën kan bevinden. Water is een belangrijke oorzaak van corrosie in o.a. opslagtanks. Regelmatige controle op de aanwezigheid van water is uiterst belangrijk.

Product info
Material Safety Data Sheet